Boligforeningen AAB
Afdeling 16

Referat fra afdelingsmøde 2016


Det nye vedligeholdelses reglement


Ny revideret husordenAltanerReferat Ekstraordinært Afdelingsmøde vedr: ALTANER


Energi Spare råd

Boligforeningen AAB

                        www.aab16.dk


Afdeling 16 • Frederikssundsvej 128 I, st. • 2700 Brønshøj • 3889 9958 • aab16@aab16.dk

               

Bestyrelsen informerer:


Her følger nogle gode råd til, hvordan du bør indstille dine termostater i varmesæsonen:


1.   Dæk ikke termostaten til

Bliver termostaten på din radiator overdækket med for eksempel en trøje, vil temperaturføleren indeni måle temperaturen under trøjen og ikke i rummet. Derfor vil radiatorens temperatur blive sænket og du begynde at fryse.


2.   Skru ned for varmen, når du lufter ud

Skru ned for alle radiatorer, når du lufter ud. Ellers vil termostaten sende mere varme ud i radiatoren, og du kommer til at fyre for gråspurvene. Det er dyrt at forsøge at varme naturen op inde fra stuen.


3.   Hav samme temperatur på alle radiatorer

Ideelt set bør du have samme temperatur i hele dit hjem, da der så ikke opstår træk og at nogle radiatorer skal varme mere end andre for at holde temperaturen, hvor termostaten er sat til.

Hvis der er flere radiatorer i samme rum, så mærk efter, om de alle er lige varme foroven og lige kolde forneden. Det er nemlig ikke helt sikkert, at nøjagtig samme termostatindstilling sørger for, at alle radiatorerne hjælper til med opvarmningen. Så derfor kan du godt komme ud for, at én termostat skal stå lidt højere/lavere end en anden.


4.   Vil du have et køligt soveværelse

Mange sover bedst i et køligt rum, men det går imod rådet om at have samme temperatur i hele huset. Hvis du gerne vil have et køligt soveværelse skal du sørge for at holde døren lukket til rummet, så der kommer så lidt kold luft som muligt derfra.


5.   Sænk kun temperaturen lidt

Hvis du gerne vil sænke rumtemperaturen – eksempelvis om natten – bør du højst sænke 2-3 grader, idet genopvarmning medfører stor vandstrøm i radiatorerne. Det medfører en del spildvarme, når vandet løber fra din radiator og ud i centralvarmesystemet og til bage til varmeværket. Det er spild af penge og hårdt for miljøet.


6.   Kontroller dine termostater

Kontroller minimum en gang om året, i starten af fyringssæsonen, om alle termostatventiler fungerer og ikke sidder fast. Der findes flere gode anvisninger på nettet (YouTube) om vedligeholdelse af termostatventiler, skift af pak dåse m.v. Er du i tvivl, så lad De Blå Mænd foretage eftersyn og vedligeholdelse.


7.   Skru helt op om sommeren

Bor du i en ejendom, som slukker for varmen i sommerhalvåret, bør du skrue helt op for termostaten. Det er fordi, den lille ’pind’ som skubbes ud og ind og lukker op for varmetilførslen, godt kan sætte sig fast, når den ikke er i brug. Sætter den sig fast mens der er skruet helt op, vil den lettere kunne trykkes løs, når du skruer termostaten ned til vinteren, når der bliver tændt for varmen igen.


8.   Udluftning af radiator

Udluft dine radiatorer. Er der luft i så kan det varme vand ikke passere igennem radiatoren.

En radiator bør dog kun være varm i den øverste 1/3 fra toppen og ned. Bliver den bundvarm så er det en opgave for De Blå Mænd.


Venlig hilsen


DE BLÅ MÆND A/S

Arnesvej 1 – 2700

Heimdalsgade 4 – 2200

info@3blaa.dk - www.3blaa.dk


7025 2590

Referat fra afdelingsmøde 2017


Det nye vedligeholdelses reglement


Ny revideret husorden